lunes, 20 de octubre de 2014

Com em protegeixo? 
Les vulnerabilitats que es detecten en els programes informàtics més utilitzats (navegadors d'Internet, processadors de text, programes de correu, ) solen ser, precisament per la seva gran difusió, un blanc habitual dels creadors de virus. Per evitar-ho, un cop detectada una vulnerabilitat, les companyies fabricants de programari posen ràpidament a disposició dels seus clients actualitzacions, anomenades "pegats de seguretat", a Internet. Vostè, com a usuari, per estar protegit, necessita visitar periòdicament els llocs web d'aquestes companyies i instal · lar aquestes actualitzacions.
     Per a això ha d'utilitzar el sistema d'actualitzacions "Windows Update" (si el seu equip té instal lat Windows), les actualitzacions d'Apple (per als equips amb MacOS), i les actualitzacions de les diferents distribucions de Linux o Unix (en cas d'utilitzar aquests sistemes operatius). 
En el moment de connectar-se a Internet és convenient que, a més de tenir cura dels aspectes bàsics de l'ordinador, es tinguin en compte altres mesures de prudència per poder navegar d'una forma més segura: 

Utilitzar versions actualitzades dels navegadors perquè estigui protegit davant vulnerabilitats. 

Navegar per llocs web coneguts. 

No deixar desatesos els ordinadors mentre estan connectats. 

No acceptar l'execució de programes la descàrrega s'activi sense que ens ho demani. 

No descarreguis / executis fitxers des de llocs sospitosos perquè poden contenir codi potencialment maliciós. 

No acceptar certificats de servidor de pàgines web si el seu navegador li indica que no el reconeix. Poden tractar-se de pàgines falses ideades per capturar informació personal o privada. 

Analitza amb un antivirus tot el que descàrregues abans d'executar al teu equip. 

Configura el nivell de seguretat del teu navegador segons les teves preferències. 

Descarrega els programes des dels llocs oficials per evitar suplantacions malicioses. 

Pots utilitzar programes anti pop-up per eliminar les molestes finestres emergents que apareixen durant la navegació, o configurar el teu navegador per evitar aquestes finestres. 

Utilitza un usuari sense permisos d'Administrador per navegar per Internet, així impedeixes la instal·lació de programes i canvis en els valors del sistema. 

Esborra les galetes, els fitxers temporals i l'historial quan utilitzis equips aliens (públics o d'altres persones) per no deixar rastre de la seva navegació.

0 comentarios:

Publicar un comentario